כאשר מטיילים במרוקו, זה דבר אחד לטייל במדינה ולהכיר אותה אבל זה דבר אחר לגמרי לחוות אותה דרך הטעמים והריחות שיש למטבח המרוקאי להציע. התבלינים והטעמים השונים הם פשוט לא מהעולם הזה!
אם כמון, זעפרן, ג'ינג'ר והל הם חלק מהתבלינים האהובים עליכם – אז הגעתם למקום הנכון.
הנה לכם 11 מאכלים מרוקאיים שפשוט אסור לכם לפספס כאשר אתם מגיעים לטייל במרוקו.
טאג'ין
טאג'ין הוא המאכל המרוקאי המפורסם ביותר. זהו תבשיל אשר מתבשל בבישול ארוך ואיטי ומוגש בכלי חרס. סוגי בשר וירקות שונים מבושלים יחד בצורה איטית יחד עם מגוון רחב של תבלינים טעימים.
יש סוגים רבים של טאג'ין שאי אפשר אפילו לספור! בדרך כלל, הבשר והרוטב מוגשים יחד עם הח'ובז, הלחם המרוקאי המסורתי שאפשר (ורצוי) לטבול אותו בתבשיל. מעדן!
תוכלו למצוא טאג'ין בכל מקום שתטיילו בו במרוקו.
קוסקוס
הדגן המזרח תיכוני הזה הוא האורז של מרוקו. סולת קטנה ואוורירית אשר מוגשת יחד עם בשר וירקות מעל הקוסקוס. למרות שמאכל זה הוא די פשוט להכנה, הוא מוגש במגוון צורות שונות וטעמים משגעים.
פסטיה
אין דבר טעים יותר מפסטיה טעימה! עוף טחון שמטוגן עם זעפרן, קינמון ופלפל שנעטף לאחר מכן בבצק פילו דק וקריספי. מנה כל-כך טעימה ומתוקה שיכולה להיות מוגשת גם כקינוח.
עוף עם לימון כבוש וזיתים
אחת מהמנות המפורסמות יותר של מרוקו, עוף עם לימון כבוש וזיתים, יכול להיות מוגש כארוחת ערב או בארוחה מפוארת. בדרך כלל, עוף שלם נצלה ומעליו מוגש רוטב שמכיל: בצלים מעוכים, זעפרן, ג'ינג'ר ולימון כבוש. מנה זו יחסית חריפה עם ניחוח חזק של תבלינים.
כבש עם שזיפים
גם אם שזיפים הם לא הפרי האהוב עליך ביותר, אל תתן לזה לעצור אותך מלנסות את המנה המתוקה והריחנית הזאת. הבשר מבושל בצורה מושלמת עם בצלים, זעפרן וג'ינג'ר לפני שהוא מצופה ברוטב שזיפים.
טפטוף של דבש, קינמון ושקדים קלויים מקשטים את המנה לנראות מושלמת.
מעוניינים בטיולים קולינריים ברחבי מרוקו?
הכירו את מרוקו לעומק מנקודת מבט של מקומי!
השאירו פרטים בטופס
רפיסה
עוף עם עדשים מבושלים יחד עם חילבה וזעפרן רגע לפני שהם מוגשים עם מרק בשר ולחם. המנה המרוקאית הזו נחשבת למאד מיוחדת שכן בדרך כלל היא מוגשת לאמהות חדשות ולאירועים מיוחדים.
חרירה
כמה שאני אוהב את המרק הזה! המרק המיוחד הזה מבושל עם עגבניות ומוגש עם עוף ועדשים. אורז או אטריות דקות מוכנסות לתבשיל בשר או כבש, לפני שמערבבים הכל יחד עם המרק ויוצרים תבשיל אחיד סמיך וטעים! התבשיל נאכל רבות בתקופת הרמדאן ומוגש ליד תמרים אחרי יום ארוך של צום.
משווי
השם "משווי" זה למעשה בשר כבש שמכניסים לתוך בור יחד עם עץ מיוחד וצולים אותו למשך 6 שעות. הכבש מוגש בדרך כלל בתחילת ארוחה של משתה ענק אבל יכול להימצא גם במסעדות רבות ברחבי המדינה.
סרדינים
קווי החוף המהממים של מרוקו מספקים לה מגוון עצום של סרדינים. חלק מהמסעדות בוחרות להגיש מנה זו פשוטה על הגריל, בזמן שמסעדות אחרות ממלאות את הסרדינים במרינדה טעימה רגע לפני הטיגון שלהם.
תה נענע
אחרי כל האוכל, חייב לקנח את הארוחה עם תה טוב, לא?
אי אפשר להגיע למרוקו ולא לנסות את התה המרוקאי עם הנענע, בעיקר בגלל העובדה שהוא פשוט מוגש בכל מקום! התה הזה דומה בטעמו לתה ירוק אבל הוא מגיע מתוק מאד ועם עלים רבים של נענע. (אפשר לבקש ללא סוכר בכלל, או שיגיע בצד). זהירות, ממכר!
מאפה שקדים
דרך טעימה לסיים כל ארוחה מרוקאית הוא עם מאפה השקדים המפורסם.
המעדן הזה הוא משולש וקטן וממולא בשקדים שמצופה בדבש ושומשום קלוי. קראנצ'י בחוץ ופריך מבפנים, זהו הקינוח המושלם לכל אוהבי המתוקים.
לא משנה איפה אתם מטיילים או מה אתם אוכלים, כל מנה היא מגוונת עם שלל טעמים שונים שאתם פשוט חייבים לטעום. כשתבקרו במרוקו, האוכל שתטעמו הוא מדהים בדיוק כמו הנופים של מרוקו.
אל תפחדו לצאת מאיזור הנוחות ולנסות מאכלים שונים. בתאבון!